Сърбия е заплашена от епидемия от шарка, ако броят на ваксинираните

...
Сърбия е заплашена от епидемия от шарка, ако броят на ваксинираните
Коментари Харесай

Сърбия е заплашена от епидемия от шарка*, ако децата не бъдат ваксинирани

Сърбия е застрашена от зараза от шарка, ако броят на имунизираните деца не се усили, предизвестява епидемиологът Миланко Шеклер и показва, че ваксината е единственият метод да се предотврати разпространението на заболяването, пишат медии в Сърбия.

Той акцентира, че имунизацията MMR в Сърбия е тествана и е изцяло безвредна и че обществеността е подведена от друго наличие на постове в интернет.

" В днешно време всички се вършат на " умни " и не слушат експерти. Направете изследване какъв брой лекари са ваксинирали децата си, тогава ще видите и всичко ще ви стане ясно ", сподели Шеклер пред Танюг.

Той оцени, че хората в Сърбия се държат по-отговорно към животните, в сравнение с към себе си - от една страна, сподели той, те няма да купят куче, което не е ваксинирано срещу сходен вид вирус като шарка, до момента в който въпреки това, ще откажат да имунизират деца поради истории от интернет.

Шеклер уточни, че има повишен брой заболели в страни, където по-малко от 95 % от популацията е имунизирано.

" Доколкото знам, ние сме с към 10 % под това, в случай че не и повече, макар че епидемиолозите и педиатрите от самото начало предизвестяват, че ситуацията в Сърбия не е удобна ", сподели Шеклер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР